Verlaat jubileumfeestje


Verlaat jubileumfeestje

Afgelopen vrijdag- en zaterdagmiddag 20 en 21 mei hebben we met zo’n 150 leden (verdeeld over deze twee middagen) alsnog het 60-jarig jubileum van onze Seniorenvereniging gevierd. Het was een verlaat jubileumfeestje, want ondertussen bestaat de vereniging al 62 jaar. Het was Maart 2020 dat er ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Seniorenvereniging een feestweek op het programma stond met daarin maar liefst drie feestelijke bijeenkomsten. Net in die week ging Nederland plotseling op slot vanwege corona. Aanvankelijk dachten we nog dat dat misschien voor een paar weken zou zijn, maar we weten nu allemaal hoe het daarna gegaan is: geen mogelijkheden meer om met een grote groep mensen samen iets te vieren.

Maar nu het weer kan, is ervoor gekozen alsnog een feestje te vieren, want zo’n mijlpaal wilde men toch niet zomaar voorbij laten gaan. Op de genoemde middagen werden de bezoekers hartelijk ontvangen met koffie en vlaai en daarna trad het komisch duo Turbo Toos en Super Stien op. Ze kwamen samen op hun solex de zaal binnen en eenmaal op het podium deden ze uitgebreid verslag over hun turbulente leven. Ze bleken al heel wat meegemaakt te hebben, zoals een mislukte schoonheidsbehandeling, fout gelopen liefdesavonturen, danslessen en andere capriolen. De dames zorgden met hun optreden dat er weer eens even onbezorgd gelachen kon worden.

Bij een glaasje werd gezellig wat onder elkaar gepraat, waarna het feestprogramma voorgezet werd met het vertonen van de film, die gemaakt is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het schoolgebouw. De middag werd afgesloten met een uitgebreid buffet met heerlijke gerechten. Dat viel wel in de smaak, er werd lekker van gesmuld en met een goed gevuld buikje was het nog even gezellig napraten.

Het waren twee geslaagde middagen, we hebben het jubileum zo toch nog kunnen vieren. En nu op naar het 65-jarig jubileum, waar we maar drie jaar op hoeven te wachten!

,