Sjoelen, darten, jeu de boules, kom meedoen!


Zoals in de vernieuwde opzet van het activiteitenrooster te zien is, is er in de maand juli ook weer een groot aanbod aan activiteiten. Iedereen die het fijn vindt om er af en toe even uit te zijn en graag op een gezellige manier mensen (leeftijdsgenoten) wil ontmoeten, kan daarvoor in Ons Kwartier prima terecht.

Jammer genoeg profiteren daar eigenlijk nog te weinig mensen van. Een reden die daarvoor nogal eens gegeven wordt, is dat men zich liever niet wil binden aan vaste wekelijkse activiteiten. Dit omdat ze niet iedere week de tijd daarvoor hebben of omdat ze niet de verplichting willen aangaan om iedere week op een afgesproken tijdstip aanwezig te zijn. Ze denken daarom niet mee te kunnen doen aan activiteiten, terwijl ze dat af en toe toch best wel leuk zouden vinden.

Dat niet mee kunnen doen is een misverstand, dat we hier graag uit de weg willen ruimen, want bij diverse activiteiten is het niet per sé nodig om vaste bezoeker te zijn. Daarbij kun je gewoon binnen lopen om te kijken of liever nog om lekker mee te doen. Dat geldt bijvoorbeeld voor darten, sjoelen en jeu de boules, de activiteiten die ik deze maand bezocht heb. Alle drie plezierige bezigheden waaraan iedereen mee kan doen. Je hoeft er geen expert in te zijn, zelfs geen ervaring in te hebben, wie het leuk vindt, kan meteen mee doen.

Ik heb ervaren dat het heel gezellig is. Frans Timmermans zorgt ervoor dat alles prima geregeld is en geeft zonodig uitleg of aanwijzingen. De sfeer is prettig en heel ontspannen. De spelers doen hun best om goede scores te behalen en proberen elkaar uit te dagen, maar dat is niet het belangrijkste, plezier staat voorop. Of je nu een beginneling bent, of dat je veel ervaring hebt met darten, sjoelen of jeu de boules, dat maakt helemaal niets uit. Iedereen hoort erbij en wordt gewaardeerd en tussen de beurten door wordt gezellig gekletst en een kopje of glaasje gedronken. Frans houdt de puntentelling bij en maakt aan het einde de uitslag bekend.

Dus: met darten, sjoelen en jeu de boules kun je altijd meedoen. Kom gewoon als je tijd en zin hebt. Vooraf aanmelden hoeft niet. Je bent altijd welkom en het zou me niet verbazen als je na een keer meedoen de smaak te pakken krijgt en vaker gaat komen. Dat is natuurlijk ook prima!

, ,