“Onze Belcirkels”


Een belcirkel kan een prettige manier zijn om met anderen in contact te zijn. Gewoon iedere dag even een praatje; even uitwisselen hoe het gaat.

Door de coronacrisis moet iederéén zo veel mogelijk binnen blijven. Juist oudere mensen dienen sociaal contact zoveel mogelijk te beperken, omdat zij tot de risicogroep behoren. Het valt voor veel van onze leden niet  mee om de activiteiten en contacten in “Onze School” te moeten missen. Elkaar ontmoeten kan nu even niet, maar bellen kan natuurlijk wel. Misschien kan af en toe een telefoongesprekje helpen om het sociale isolement wat te doorbreken.

 

Daarom heeft KBO-Brabant het initiatief genomen voor “Onze Belcirkels”. Mensen die daar iets voor voelen kunnen zich aanmelden om deel uit te gaan maken van een groepje van tien  KBO-leden uit hun omgeving, die elkaar regelmatig kunnen bellen. Gewoon om te vragen hoe het gaat, om de zorgen te delen, om een gezellig gesprek te voeren. Zo kijken we toch naar elkaar om en hoeven we de coronacrisis niet alleen te doorstaan.

 

Hoe werkt het?

“Onze Belcirkels” zijn bedoeld voor leden die het prettig vinden in deze tijd regelmatig telefonisch contact te hebben met andere KBO-leden. U geeft KBO Brabant  toestemming om uw naam en telefoonnummer te delen met negen andere KBO-leden zodat er een belcirkel van tien personen ontstaat, allemaal lid van KBO-Brabant dus wel zo veilig!

Hoewel veel, maar niet alle ouderen in onze provincie lid zijn van KBO-Brabant, stelt KBO-Brabant het lidmaatschap uit veiligheidsoverwegingen toch bewust tot voorwaarde: ons kent ons.

 

De spelregels

Die bepaalt u met elkaar! Als u meedoet, bent u binnen een paar dagen lid van een groepje van tien KBO-leden die het, net als u, fijn vinden om onderling telefonisch contact te hebben. U belt gewoon een van de nummers uit de lijst of iemand belt u. Hoe vaak u elkaar belt, bepaalt u samen. Er zit geen organisatie of ingewikkeld systeem tussen. Deelname is dan ook gratis, afgezien van uw gebruikelijke belkosten uiteraard.

 

Ouderen die mee willen doen, kunnen zich melden bij KBO-Brabant (073-6444066) en kunnen met elkaar een cirkel vormen (www.kbo-brabant.nl/belcirkels). 

De leden van Seniorenvereniging Maarheeze ontvangen een folder thuis waarin u alle informatie over “Onze Belcirkels” kunt vinden.