Nieuwe groep "Maak Rimpels" gaat van start


In Onze School zijn al drie groepen heel enthousiast bezig met het programma “Maak Rimpels”. Al verschillende belangstellenden hebben gevraagd wanneer er weer een nieuwe groep gaat beginnen en er staan ook al enkele mensen op de wachtlijst. Nu is het zover, we gaan een volgende groep opstarten. De bijeenkomsten vinden plaats in Onze School op maandagochtend te beginnen op maandag 10 juni.

De eerste 4 bijeenkomsten zijn op 10 juni; 17 juni; 24 juni en 8 juli.

De naam “Maak Rimpels” geeft misschien niet meteen duidelijkheid over wat het project inhoudt,

daarom hier nog een korte uitleg:

Het project is bedoeld om te bevorderen dat senioren zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Gezien de grote tekorten in de zorg is het heel hard nodig dat we zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven en niet afhankelijk van zorg zijn. Dat is noodzakelijk, maar tegelijk iets wat de meeste mensen graag ook zelf willen.

Wat is daarvoor nodig?

  1. Gezond zijn, zowel lichamelijk als wat betreft je welzijn. Lekker in je vel zitten. Niet eenzaam zijn.
  2. Je goed kunnen bewegen. Zoveel mogelijk voorkomen dat je valt.
  3. Om kunnen gaan met digitale hulpmiddelen die steeds meer gebruikt gaan worden, ook in de zorg.
  4. Mensen om je heen hebben die je kent en die je als het nodig is wat steun kunnen bieden en die jij andersom ook steun kunt geven.

Aan al deze punten wordt in het project aandacht besteed. Door de samenwerking met elkaar krijg je fijne contacten en bouw je een groep op, die samenkomt om op een positieve manier vitaal te blijven en als het nodig en mogelijk is elkaar wil helpen.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen maken we één groep van maximaal 15 personen. Krijgen we meer aanmeldingen, dan maken we twee groepen van elk 10-12 deelnemers. Groep 1 op maandagmorgen van 9.00-10.30 uur en groep 2 op maandagmorgen van 10.45- 12.15 uur.

Aanmelden kan in Ons Kwartier of telefonisch bij Wil Thijssen 0495-592550 of per mail wil.thijssen.hendriks@gmail.com. Bij aanmelding graag uw e-mailadres opgeven en of u voorkeur hebt voor groep 1 of groep 2. Als het mogelijk is kunnen we daar dan rekening mee houden.

Omdat de gemeente en zorgverzekeringen dit project aanbieden, zijn er geen kosten aan verbonden.

Heel hartelijk welkom bij “Maak Rimpels”!