Tuinieren


Rondom "Onze School" is door de tuingroep een werkelijk  prachtige tuin aangelegd. Heel leuk om eens doorheen te lopen over de wandelpaadjes, die er tussendoor lopen. Om deze tuin mooi te houden is goed onderhoud natuurlijk een “must”.   

Daarom is de tuinploeg elke maandagochtend bij redelijk weer aan het werk. Dat is best fijn zo samen buiten bezig zijn, daarom nodigt de tuinploeg  liefhebbers  uit om gezellig mee te komen werken.

Enerzijds omdat ze altijd wel hulp kunnen gebruiken en anderzijds om iedereen de kans te geven  ook eens lekker in de tuin bezig te zijn. Het is natuurlijk gezond: je gebruikt veel spieren, het is rustgevend, plezierig (ze lachen heel wat af) en hebben contact met voorbijgangers die een praatje komen maken en bijna altijd complimenten uitdelen! Last van rug of knieën? Ook op een krukje kun je heel goed uit de voeten in de tuin.

Er wordt getuinierd van ongeveer 9.00 tot 11.30 uur. Tussendoor wordt gepauzeerd met een kopje koffie of thee in een altijd weer gezellige sfeer.  Iedereen is welkom en alles is mogelijk.  Je hoeft niet elke maandag aanwezig te zijn, zo nu en dan of een enkel keertje is ook goed. Ook de begin- en eindtijd mag je zelf invullen. Er zijn heel wat soorten werkzaamheden: gras maaien, bladeren harken, schoffelen, harken, wieden, uitgebloeide bloemen uitknippen,  wieden, zaaien, verplanten, wandelpaadjes van onkruid ontdoen en ga zo maar door. Voor elk wat wils! Materiaal is aanwezig. Je hoeft je niet aan of af te melden, we zien wel wie er komt. Heel graag tot ziens in de tuin.

Tijd: maandagochtend van 9.00-11.30 uur.

Coördinatoren: Leo Vos en Nel Meulman.