Kaarten


In “Ons Kwartier” zijn er meerdere mogelijkheden om te kaarten. Elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur is er vrij kaarten. Iedereen die zin heeft om een kaartje te leggen kan dan binnen lopen. Er is keuze genoeg, want je kan jokeren, rikken of bridgen.

Zin om mee te doen? Neem dan contact op met Harrie van Horne tel. 592173.

Op donderdagavond wordt er competitie gespeeld. Het betreft rikken en jokeren. De inlooptijd is 19.00 uur en klokslag 19.30 uur wordt begonnen met kaarten. Iedere speler krijgt een doosje met 100 fiches waarmee gespeeld wordt. Aan het einde van de avond wordt er geteld, het aantal fiches boven de honderd geeft aan hoeveel winst er gemaakt is; maar heb je er geen honderd meer, dan is er die keer sprake van verlies. De uitslag wordt aan het einde van de avond bekend gemaakt en voor de hoogste scores zijn er prijsjes om mee te nemen. De scores worden genoteerd, waarna eind december bekend gemaakt wordt wie de nummers 1, 2 en 3 geworden zijn bij het rikken en bij het jokeren. In januari wordt dan -wat de puntentelling betreft- weer begonnen met een schone lei. De twee spelers (één bij de het rikken en één bij het jokeren), die aan het einde van het seizoen de meeste punten bij elkaar gespeeld hebben zijn de winnaars van het seizoen.

Het gaat er altijd heel gezellig aan toe op de donderdagse kaartavonden. Alle deelnemers zijn op een plezierige, ontspannen manier bezig met elkaar. Als je kaartliefhebber bent is het zeker de moeite waar om eens te komen kijken. Je ontmoet andere gezellige kaarters en je hebt een heel leuke avond. Iedereen is van harte welkom om mee te komen doen.

De kaarters betalen €2,- per avond, daarvan worden de te winnen prijsjes betaald.

De contactpersoon is Leo Dekkers tel. 592387 voor de donderdagavond competitie en Harrie van Horne is de contactpersoon voor het vrij kaarten op dinsdagmiddag tel. 592173.