Handwerken bij het clubje Haak-aan/brei-mee


Contactpersoon: Maria Nooijen 

tel. 06 201 151 52

Iedere donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur komen in ‘Ons Kwartier’ de dames van Haakaan bij elkaar. De grote tafel is dan bezet met garens en wol in allerlei kleuren. Er wordt gebreid en gehaakt. Ieder jaar wordt er een andere doelgroep gekozen waarvoor leuke dingen gemaakt worden. Dat betreft dan altijd medemensen uit onze gemeenschap, die wel een opkikkertje kunnen gebruiken in de vorm van een leuke attentie.  En als iemand iets voor zichzelf wil maken, dan is dat ook prima.

Er worden de mooiste dingen gemaakt , zoals  kussenovertrekken, bloemen, fantasiedieren, speelbeesten,  kortom van alles. Eigen inbreng van de deelnemers is bepalend. Je moet het namelijk zelf wel leuk vinden wat je maakt. 

Tegen het einde van het jaar worden al deze persoonlijke handwerkjes verzameld. Dan volgt er een  donderdagmiddag waarop met elkaar alles op een mooie manier ingepakt wordt en van een persoonlijk kaartje wordt voorzien. Met kerst worden deze cadeautjes dan aangeboden aan de mensen voor wie ze bedoeld waren. Zo zijn de bewoners van ‘Marishof’ al eens verrast met  de met liefde en plezier gemaakte cadeautjes.

Haakaan is daarmee een bijzondere activiteit, die naast de gezelligheid van samen iets maken en kletsen bij een bakkie koffie of thee ook een goed doel beoogt. Er is nog plaats aan de tafel om aan te schuiven. Als het u leuk lijkt hieraan deel te nemen, kom dan gerust eens binnenlopen op een donderdagmiddag in ‘Ons Kwartier’. Dan kunt u met eigen ogen zien waar de dames mee bezig zijn. U hoeft niet heel erg ervaren te zijn wat betreft het haken of breien, er zijn genoeg dames die willen helpen! Er is wol en haakgaren voorradig om een begin te kunnen maken, maar er is altijd behoefte aan meer. Heeft u thuis nog iets liggen waar u niets meer mee doet? Neem dan contact op met Maria Nooijen of Nellie Thissen. Hun mailadressen zijn: mverbakel43@gmail.com;  nellekethissen@gmail.com;