De Leesclub


Contactpersoon Wil Thijssen  tel. 592550.  

De leesclub komt om de 6 à 7 weken bij elkaar om dan met elkaar een boek te bespreken dat we allemaal gelezen hebben. We lezen als club per jaar maximaal zeven boeken, dus we hebben  zeven bijeenkomsten verspreid over het jaar. De data tot de zomervakantie 2020 zijn: 9 maart; 11 mei en 6 juli, steeds de maandagavond van 19.30-21.30 uur.  In een gezellige en ontspannen sfeer bespreken we met elkaar wat we van het gelezen boek vonden en wat ons opgevallen is in het boek. Het is heel interessant om de verschillende meningen te horen en leuk om te ervaren dat je samen zoveel meer gaat ontdekken in het boek.

Bij de bespreking gebruiken we als leidraad de vragen die vermeld staan in de leeswijzer, die we via SENIA (waar we ons als leesclub bij aangesloten hebben) ontvangen. Als richtlijn voor het vormen van een leesclub wordt een aantal genoemd van 6-8 personen. Onze leesclub bestaat nu uit 8 personen, wat betekent dat we het bij dit aantal willen laten om ervoor te zorgen dat alle leden voldoende aan het woord kunnen komen in het gesprek.

Maar als u van lezen houdt en het u leuk lijkt om met andere leesliefhebbers over een gelezen boek te praten,  kunt u dat kenbaar maken bij Wil Thijssen (tel. 592550; e-mail wil-thijssen@chello.nl  

Als we 6 personen bij elkaar hebben, dan gaan we van start met de tweede leesclub!