Informatiebijeenkomst over het project ”Maak Rimpels”


In de gemeente Cranendonck gaat binnenkort in alle kernen het project “Maak Rimpels” van start. Ook in Onze School kunt u daaraan deelnemen. Het project wordt gratis aangeboden aan zelfstandig wonende senioren. Het programma bestaat uit verschillende bijeenkomsten, die erop gericht zijn de deelnemers toe te rusten om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. De bedoeling is, dat door mee te doen aan het programma, deelnemers met elkaar  op een positieve manier ouder kunnen worden en de dingen die ze willen doen ook kunnen blijven doen.

Het programma, dat in groepsverband wordt aangeboden, bestaat uit vier onderdelen:

  1. Positieve Gezondheid. In goede gesprekken met diepgang wordt stil gestaan bij uw eigen leven, levensplezier en uw gezondheid op dit moment.
  2. Bijeenkomsten waarin je kunt leren omgaan met moderne communicatiemiddelen als de smartphone.
  3. Een bewegingsprogramma onder leiding van een coach.
  4. Een sociaal programma om met elkaar een fijne groep of sociaal netwerk te vormen.

Dit alles gebeurt in een gezellige, veilige en gemoedelijke sfeer, waarin niks moet en alles mag. Op woensdagmiddag 7 juni 14.00 uur komt de projectleider van “Maak Rimpels” Frank Verbeek, meer vertellen over het programma. We nodigen u uit om zeker te komen luisteren, want meedoen is misschien juist iets voor u. In Heeze-Leende loopt het project al een tijd en omdat het daar een succes is, heeft de gemeente ervoor gekozen dit project ook aan te bieden aan de senioren in Cranendonck. Voelt u vrij om belangstellende buren of bekenden mee te nemen op deze informatiebijeenkomst. In verband met de voorbereidingen graag even aanmelden.

,